2022 Livingstone gebouw 

BEVERS ”de Witte Volta” zijn jongens en meisjes van 5-7 jaar. Ze spelen in de fantasiewereld van Lange Doener. Een Bever speleenheid telt max.16 leden. Er zijn geen vaste groepjes. De leiding speelt sterk in op de beleving van de kinderen, door o.a. met themafiguren te spelen. Bij de Livingstone groep draait 'n Bever-speltak op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

WELPEN ochtend de Kolobeng horde, zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar.
De ochtend welpen draaien op zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur.

WELPEN middag de Stanley horde, zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar.
De middag welpen draaien op zaterdagmiddag van 14.00-16.30 uur.

De welpen programma’s:
Deze worden gemaakt rondom het verhaal van het "Jungle Boek". Ze doen allerlei leuke dingen in of in de buurt van onze blokhut, in de bossen, op de heide of in een park. Enkele voorbeelden van programma’s zijn: primitief koken op een houtvuur, speurtochten, smokkel/sluip spelen, knutselen, scouting vaardigheden leren. Natuurlijk doen we tussendoor ook wel rustige spelletjes. In de zomer gaan we op kamp in een blokhut in de omgeving van Eindhoven.

SCOUTS de Quagga Troep, zijn jongens en meisjes van 11 t/m 14 jaar. De groep is opgedeeld in patrouilles met jongens en meisjes. Het programma is zeer gevarieerd en uitdagend met indoor- en outdoor-activiteiten, aanleren van scoutingvaardigheden en ontspanning. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: vlotten bouwen en varen, een schommel pionieren, playbackshow, meedoen aan scouting wedstrijden en klimmen. Het hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp, dat het ene jaar op een kampterrein in het binnenland en het andere jaar op een kampterrein in het buitenland wordt gehouden. De Scouts draaien op zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.

EXPLORERS de Kalahari stam, zij hebben wilde ideeën, grootse plannen en verborgen talenten. Bij de Explorers kan je aan de slag en steek je de handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 14 en 17 kan Explorer worden. Explorers hebben het zelf voor ''t zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Eindhoven tot afzien in de regen in Ierland. Abseilen, kanovaren, primitief kamperen, dagje strand en lekker stappen in dezelfde vakantie. Je eigen mok uit berkenhout hakken. Samen met een groep in Zuid-Afrika een milieuproject opzetten via Internet. Naar de Wereld Jamboree in Engeland. Niks is onmogelijk. Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden. We draaien op zaterdag middag tussen 14.00 en 18.00 uur.

PLUS Scouts de Ngami stam, in de leeftijd van 18+. Maken en draaien hun eigen programma’s op de vrijdagavond, vanaf 20.00. Samen leuken programma’s draaien, gezelligheid en plezier hebben staat voorop!

PIVO’s de Zambesi stam, dit zijn de oudste "jeugdleden" binnen scouting Livingstone. Jeugdleden staat tussen aanhalingstekens omdat je in de leeftijd minimaal 18 jaar moet om lid te kunnen worden, maar de meeste leden al boven de 21 zijn en we het daarmee eigenlijk al niet meer helemaal over jeugd hebben. Dit staat ook tussen aanhalingstekens omdat de pivo''s heel anders werken dan andere jeugdleden. Pivo's hebben namelijk geen staf of begeleiding meer. Bij de Explorers begint dit al een beetje omdat die alleen nog begeleiders hebben, maar bij de Pivo's is dit helemaal weg en doe je alles zelf. Zelf je zomerkamp organiseren, zelf acties verzinnen en zelf gave programma's maken, maar ook zelf op je kop krijgen als het mis gaat. Het enige wat Pivo's nog hebben, dat een beetje op leiding lijkt, is een stamadviseur. Meestal is dat een oud-pivo, die nog een beetje weet hoe het was in zijn/haar pivo-tijd. Een stamadviseur geeft gevraagd en ongevraagd advies over van alles en nog wat.

Ons adres is: Scouting Livingstone, Lohengrinlaan 1a te Eindhoven

KLIK HIER OM NAAR HUN EIGEN WEBSITE TE GAAN