JoomlaTemplates.me by HostMonster Reviews
Laatst bijgewerkt: woensdag 05 juli 2017

VOORLEES HALFUURTJE

2017 voorleeshalfuurtjeHet is elke dinsdagmiddag, vakanties uitgesloten, van 15.00 tot 15.30 uur. We zoeken nog nieuwe voorleesmoeders.

Je kunt je opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achter het halfuurtje zitten verrassende samenwerkingspartners. Behalve de school en de bieb is er ook het seniorenclubje uit de wijk. Zij maken thematassen die door de bieb gevuld worden met boeken om te lenen. En de bewonersorganisatie sponsort boekenbonnen. Kinderen die 15 keer geweest zijn, krijgen een boekenbon waarmee ze een eigen boek kunnen kiezen om zelf te lezen of te laten voorlezen door hun ouders.

Het succes van het voorleeshalfuurtje heeft geleid tot een soort Spin-Off voor ouders uit de wijk. Samen met het Ster-college gaat de Korenaar een taalcursus beginnen voor ouders uit de wijk waarvan Nederlands niet hun moedertaal is. De cursus sluit aan bij de thema's waarmee de school bezig is, om ouders en kinderen te stimuleren samen te oefenen.

Hits: 1532