JoomlaTemplates.me by HostMonster Reviews
Laatst bijgewerkt: maandag 10 april 2023


Alleen LPF en Forum voor Democratie blijven tegen; zij willen dat het nieuwe Stads-hart van Woensel maximaal bereikbaar blijft voor automobilisten. Alle overige partijen hadden veel lof voor de visie waarin het ingekachelde Winkelcentrum Woensel wordt opgewaardeerd tot Stads-hart voor Woensel, met meer groen, meer horeca en voorzieningen én 2500 woningen.

VERSMALLING GENOVEVALAAN

CDA, GroenLinks, 50Plus, Ouderen Appel/Hart voor Eindhoven, LPF en FvD riepen in een motie op om verschillende varianten voor de afwikkeling van verkeer te onderzoeken. Het versmallen maar open blijven op de huidige wegenstructuur van de Genovevalaan en de Franklin D. Rooseveltlaan is één scenario. Net als het andere uiterste, het helemaal afsluiten van het vernieuwde centrum voor autoverkeer (zoals alleen GroenLinks wil). In het derde scenario worden de twee wegen teruggebracht tot dorpsstraten in het groen, waarbij doorgaand verkeer wel mogelijk is, maar ontmoedigd wordt. Die variant stond al in de visie die de gemeente opstelde met grooteigenaar Certitudo Capital, de vereniging van (kleinere) eigenaren en de winkeliers. Tijdens de behandeling van het voorstel vorige week zei Verhees dat ze alleen dat scenario verder wilde onderzoeken. Nu zei ze toe ook de andere twee 'serieus te willen onderzoeken'.
 
Vastgoed

De beperkingen die de gemeente Eindhoven vrijdag op verkoop van grond en vastgoed heeft gelegd, hebben de instemming van de vereniging van (kleine) eigenaren, vertelt voorzitter Eric Duffhuis. ,,We begrijpen die stap wel. We zijn al twee jaar in een goed gesprek met de gemeente over de toekomstplannen. Het zou jammer zijn als die last krijgen van speculanten die stukken opkopen. En nee, we zijn niet ingelicht, dat zou ook vreemd zijn." Want het is normaal dat niemand van tevoren ingelicht wordt. Anders zouden eigenaren alsnog kunnen verkopen voor dat de zogenaamde Wet Voorkeursrecht Gemeenten gaat gelden. Duffhuis benadrukt dat de beperking - eigenaren moeten eerst de gemeente de mogelijkheid geven het eigendom te kopen - alléén geldt op de stukken van het Winkelcentrum Woensel waarvoor sloop- of bouwplannen bestaan. Het zuidelijk deel is niet opgenomen. De eigenaren spreken binnenkort over de maatregel met de gemeente. Certitudo Capital wil in afwachting van dat gesprek nog niet reageren.

Michel Theeuwen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hits: 768